Dolgu uygulamaları ve türleri

Dolgu uygulamaları ve türleri Konu hakkında detaylı ve güncel bilgiler için bu makaleyi okuyun

  • 24 Ekim 2024
  • 55 kez görüntülendi.
Dolgu uygulamaları ve türleri
REKLAM ALANI

Cilt altındaki mimik kaslarının sürekli çalışması, güneş ışınlarının yaşlandırıcı etkileri, cilt altı yağ dokusunun kaybı, yerçekimi ve sigara cilt yüzeyindeki kırışıklıkların nedenidir. Cildin hyaluronik asit üretimi azalır ve sonuç olarak cilt elastikiyetini ve canlılığını kaybederek kırışıklıklar oluşur.

Dolgu maddeleri hangi amaçla uygulanır, botokstan farkı nedir?

Kırışıklık ve yaşlanma çizgilerini yok etmek dışında dudak ve yüz biçimlendirici estetik girişimlerde kullanılır. Botoks ile yüzdeki mimik kaslarını zayıflatarak kırışıklıkları azaltırken, dolgu maddeleriyle belirli bir hacim vermek suretiyle ince kırışıklıklar ve yüzdeki hacim kaybı giderilmektedir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Dolgu maddeleri nasıl uygulanır, sıklıkla nelerdir?

Zamanla yerçekimine, fazla güneş ışınına maruz kalan ve nem kaybına uğrayan kollajen ve elastin liflerindeki bozulma ve çökmelerin giderilmesi amacıyla cilt altına dolgu maddeleri enjekte edilir. En sık hyalüronik asid, kalsiyum hidroksilapatit ve polikaprolakton türevi dolgular kullanılmaktadır.

Dolgu türleri nelerdir?

Hyalüronik Asitli dolgular

En sık kullandığımız dolgu türü hyalüronik asit ve fizyolojik serum içen pH’ı 7 olan bir jel şeklinde hazırlanmış bir preparattır. Dolgu maddelerindeki hyalüronik asit hayvansal kaynaklı değildir. Bu yüzden hayvansal kaynaklı bazı hastalıkların (deli dana vb.) bulaşması gibi riskler taşımaz. Hyalüronik asit vücudumuzda bulunan bir madde olduğundan alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür.

Kalsiyum hidroksilapatit içeren dolgu (Radiesse)

Hyalüronik asite kıyasla kalıcılığı daha uzun (18 ay) olan bir dolgu maddesi olup cildimizdeki doğal kollajen dokunun yapımını uyarmaktadır. Özellikle derin çizgilerin giderilmesinde, yüz şekillendirme ve el üstünün gençleştirilmesinde kullanılmaktadır.

Polikaprolakton içeren dolgu (Ellanse)

Polikaprolakton (PCL), dokuyla uyumlu bir madde olup taşıyıcı jel içinde enjekte edilebilir bir dolgu türevidir. Jel taşıyıcı , uygulama sonrasındaki bir kaç haftalık süre içinde emilir. PCL ise kırışıklık veya hacim kaybı olan bölgeye direkt etki ederek yeni kollajen yapımını uyarır. PCL yapıdaki dolgu bize 2 ile 4 yıl süreli kalıcılık imkanı vermektedir. Orta ve derin kırışıklıklar, yüz şekillendirme ve ellerin gençleştirilmesinde güvenle kullanılan bir dolgudur.

Hangi bölgeler dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir ?

Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırııklık)

Ağız etrafındaki kırışıklıklar

Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar

Alın ve kaş arası çizgiler

Elmacık kemiklerini belirginleştirmek

Burun şekillendirme ve kaldırma

Dudak şeklinin vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi başlıca kullanım alanlarıdır.

Uygulama ne kadar sürer ve ağrılı mıdır?

Ortalama 15- 20 dakika sürer. Ağrı eşiği düşük kişilerde lokal anestezik kremlerin uygulanmasıyla oldukça konforlu bir şekilde işlem tamamlanır. Uygulama bölgesinde geçici hafif kızarıklıklar oluşabilir.

Uygulama sonrası günlük hayatıma dönebilir miyim?

Uygulamanın hemen ardından günlük hayatınıza rahatlıkla dönebilirsiniz.

Dolgu uygulamasının yan etkileri nelerdir?

Yan etkiler az görülür ortaya çıkanlarda hızla geçerler. Uygulama alanında geçici olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir.

Etkisi ne zaman başlar ve ne kadar sürer?

Uygulamadan hemen sonra etki gösterir. Kullanılan dolgu maddesinin türevi hyaluronik asitse 6 ay ile 1 yıl, kalsiyum hidroksilapatit’te ortalama 18 ay , PLC ‘de ise 24-36 aydır.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ