Neden sık sık ve az az beslenmeliyiz?
Neden sık sık ve az az beslenmeliyiz? Konu hakkında detaylı ve güncel bilgiler için bu makaleyi okuyun
Sık sık ve az az beslenmek sağlıklı zayıflama, sağlıklı beslenme, bebek beslenmesinde ve birçok hastalığın tedavisinde( Diabet, mide hasatalıkları vs vs) en önemli faktördür.
Zayıflama diyetleri ve birçok hastalığın beslenme programı genelde 6 öğündür.3ana ve 3 ara öğünden oluşur.
Peki niye 6 ÖĞÜN tüketiriz.( yanı sık sık besleniriz) 1- Uzun süre aç kalmamak için.
2- Uzun süre aç kaldığımız zaman kan şekerimiz düşer.
3- Kan şekeri düşünce ilk yaptığımız şey; şekerli yiyeceklere sarılmak. Yani kalorisi yüksek olan yiyeceklerin tüketimi artar. Çikolata, tatlı ve şekerli yiyecekler gibi.
4- Kan şekeri düşünce halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, mide bulantısı oluşur ve mutsuz gözükürüz. Oysaki bizim kilo verebilmemiz için ve bol kalori yakabilmemiz için hep dinç ve ayakta olmamız gerekiyor.
5- Uzun süre aç kaldığımızda Bazal metabolizma hızımız düşer. Yani metabolizmamız yavaşlar.(vücudumuz küser ve çalışma hızını yavaşlatır.) Metabolizmanın yavaşlaması az yeseniz bile kilo almanıza neden olur.
6- Bir gün içinde yediklerinizi altı öğüne bölmek, daha fazla enerji harcamanızı sağlar. Günlük 1500 kalorilik yiyecek toplamını iki öğün yerine altı öğünde tüketmeniz, daha fazla kilo vermenizi sağlar. Çünkü her yediğiniz besin için tüm sindirim sistemi çalışıyor ve yediğinizin yanma enerjisiyle birlikte kilo vermeniz kolaylaşır.
7- Sık sık az az beslenmek iştahınızı kontrol altına alırısnız.Uzun süre açlıktan sonra önümüze gelen tüm yiyecekleri yemek isteriz.( aynen iftarda olduğu gibi), ve hızlı bir şekilde ne yediğimizi düşünmeden yemek yeriz ve kilo alırız. Ayrıca hızlı yemek yemek mide ve bağırsak problemlerine de neden olur.
8- Öğün sayısının artırılması, mideyi dolu tutarak sonraki öğünde fazla yemeyi engellemektedir.
Uzun süre aç kaldığımızda Bazal metobolızma hızımız düşer. Yani metabolizmamız yavaşlar. ( vücudumuz bize küser ve çalışma hızını yavaşlatır.)
Uzun süre açlıklardan sonra önümüze gelen tüm yiyecekelri yemek isteriz.( aynen iftarda olduğu gibi) ve hızlı bir şekilde ne yediğimizi düşünmeden yeriz ve kilo alırız.